Tikkurila Building Coach - uusi automatisoitu suunnitteluohjelmisto pintakäsittelyyn

Kirjoittaja Tikkurila 30.10.2020 11:01

Tikkurila Building Coach on maksuton suunnitteluohjelmisto, joka auttaa valitsemaan rakennustyypille ja maalattavalle pinnalle parhaiten soveltuvan pintakäsittelyratkaisun. Automatisoitu ohjelmisto laskee aikaa vievien työvaiheiden, kuten maalaustyöselosteen ja huoltomaalausohjeiden tekemiseen käytettävää aikaa merkittävästi.

Tikkurilan helppokäyttöinen ohjelmisto auttaa suomalaisia arkkitehteja ja suunnittelijoita varmistamaan, että pintakäsittelyratkaisut täyttävät kohteelle asetettujen rakennusten ympäristösertifiointijärjestelmien vaatimukset, olipa kyseessä LEED tai BREEAM. Ohjelmisto on omiaan kohdekohtaiseen suunnitteluun, sillä se osaa huomioida esimerkiksi leikkaussalin pintakäsittelyssä vaadittavat laatuvaatimukset puhtaanapidon ym. kannalta.

Mitä paremmin rakennuksen rakenneosien huolto huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa, sitä toimivampi, kestävämpi ja ympäristöystävällisempi lopputulos syntyy. Jos esimerkiksi korkeaan rakennukseen tehdään puukoristeita, osat on alusta alkaen suunniteltava niin, että ne ovat helposti huoltokäsiteltävissä. Muuten kaunis elementti jää sään armoille ja sen potentiaalinen käyttöikä lyhenee merkittävästi.

Yksinkertaisuudessaan suunnitteluohjelmisto helpottaa ja nopeuttaa maalaustyöselostuksen tekemistä ja ohjaa suunnittelijaa valitsemaan rakennustyypille parhaiten soveltuvat maalausmenetelmät. 

"Ennen työselosteen tekemiseen kului lähes päivä, Tikkurilan Building Coach-ohjelman avulla sain sen tehtyä viidessä minuutissa." - Arkkitehti, rakennussuunnittelu

Saumatonta yhteistyötä ArchiCADin kanssa

Tikkurila Building Coach -suunnitteluohjelmisto on itsenäinen työpöytäsovellus, jota voidaan käyttää yhdessä ArchiCAD-ohjelman kanssa. Silloin kun suunnittelija käyttää ArchiCADia tai muuta vastaavaa tietomallia, hän voi määrittää tietomallissaan oleville elementeille erilaisia ominaisuuksia. Elementeille voidaan vaikkapa kertoa, minkä tyyppisestä rakennuksesta ja materiaalista on kyse, tai minkä kiiltoasteen suunnittelija haluaa maalipinnalle.

Tätä ominaisuutta hyödynnetään myös Tikkurila Building Coachissa. Se tulkitsee ArchiCADin tietoja ja ryhtyy ohjaamaan suunnittelua niiden pohjalta. Toisin sanoen se kertoo, millainen maalausmenetelmä soveltuu parhaiten juuri tälle pinnalle, ja mitkä ovat niitä kaikista sopivimpia vaihtoehtoja.

 

 

Kun sopiva pintakäsittely on selvillä, suunnittelija pääsee valitsemaan pinnalle haluamansa värisävyt. Ne voi viedä takaisin tietomalliin, jolloin tarvittava tieto kulkee molempiin suuntiin – esimerkiksi suunnittelijan tietomallinnusohjelma ArchiCADista Tikkurila Building Coachiin ja takaisin. Samalla tieto päätyy automaattisesti Tikkurila Building Coachin muodostamaan maalaustyöselosteeseen, jota suunnittelija pääsee myös muokkaamaan.

Ohjelmisto on myös helppokäyttöinen: eräskin ensikertalainen sai juonen päästä kiinni tunnin pyörittelyn jälkeen.

Huoltomaalausohje valmiina huoltokirjan liitteeksi

Maalaustyöselostuksen lisäksi suunnitteluohjelmisto tekee valituille maalauskäsittelyille huoltokirjaliitteen. Kun huoltomaalaus tulee ajankohtaiseksi, tarvittavat dokumentaatiot löytyvät valmiina varmasta paikasta. 

“Värisuunnitelma ja huoltomaalausohje syntyivät automaattisesti Building Coach -ohjelmiston avulla. Ohjelmisto automatisoi työvaiheita, jotka ennen veivät huomattavasti aikaa.” - Sisustusarkkitehti

Suunnitteluohjelmiston hyödyt

Tikkurila Building Coach -suunnitteluohjelmisto ohjaa ja opastaa rakennusten sisä- ja ulkopintojen pintakäsittelyn suunnittelua sekä tukee kohdekohtaista suunnittelua RYL 2012:n mukaan esimerkiksi sairaaloihin, päiväkoteihin ja oppilaitoksiin. 

Värisuunnitelman, maalaustyöselostuksen, oikaisu- ja tasoitekäsittely-yhdistelmien ja huoltomaalausohjeiden lisäksi ohjelmisto mahdollistaa rakennusten ympäristösertifiointijärjestelmien, kuten LEED- ja BREEAM-vaatimuksien mukaisien pintakäsittelyratkaisuiden suunnittelun.

Lataa kätevä suunnitteluohjelmisto ilmaiseksi!

Helpota ja nopeuta omaa työtaakkaa lataamalla Tikkurila Building Coach -ohjelmisto ilmaiseksi! Pääset tutustumaan ohjelmistoon lataamalla sen itsellesi tästä linkistä.

Ohjelmisto on maksuton, mutta se vaatii sisäänkirjautumisen ja asentamisen omalle Mac- tai Windows-tietokoneelle. 

 

Tutustu Tikkurila Building Coachiin!

 

Lue lisää: Miten tietomallintaminen helpottaa arkkitehdin työtä, Lauri Melvasalo?

Tikkurila

Kirjoittaja Tikkurila

Aiheet: Green Buildings, Tikkurila Building Coach

Tilaa Tikkurilan uutiskirje

Uusimmat kirjoitukset